vrijdag 24 februari 2012

Scrapperdescrap

Hoog tijd dat ik eens wat 'kunstwerkjes' qua scrappen op mijn blog laat zien. Ik heb dat weliswaar als één van mijn hobbies genoemd, maar tot op heden weinig van laten zien. Daar moet maar eens verandering in komen vind ik. Via het forum van www.scrapdelight.nl doe ik mee aan een wedstrijd waarbij we per keer steeds een foto meer moeten gaan gebruiken. Er zijn nog wel wat aanvullende eisen, maar steeds een foto meer is vaste prik. Inmiddels zijn we daar bij Count Up 12 aanbeland en het leek me wel leuk om foto's te laten zien vanaf de LO waarbij we zeven foto's moesten gebruiken.

In Flight


Dit is mijn bijdrage aan Count Up 7. Ik heb foto's van een helikoptervlucht boven de Twelve Apostles in Australië gebruikt. Het idee van de helikopter heb ik over de hele LO laten terugkomen:
- aan de rechterkant heb ik bedeltjes van helikopters gebruikt;
- de bruine 'rotorbladen' kunnen draaien;
- ik heb sprocket gears van Tim Holtz gebruikt als verwijzing naar alle radartjes die in zo'n helikopter nodig zijn.

Vol verw8ing sm8en

Voor Count Up 8 heb ik opnieuw foto's van onze reis in Australië gebruikt. Komt dat album misschien ook ooit nog eens af (die reis was in 2005...). Voor deze LO heb ik me laten inspireren door workshops van Lance Anderson (voormalig eigenaar van Rusty Pickle), bekend om zijn interactieve ontwerpen. Ik ben heerlijk in de weer geweest met twine, een 'oefenproject' en geweldig dubbelzijdig papier voor deze LO. De titel, 'vol verw8ing sm8en' verwijst naar dat het die dag bloedheet was en we in iedere waterplas sprongen die we maar tegenkwamen ;-) En die 8' en in de titel was één van de andere eisen voor deze uitdaging.
Voor Count Up 9 ben ik wederom flink aan het prutsen geweest en ook hier kunnen er diverse dingen bewogen worden:

Highlights of Australia ingeschoven
Highlights of Australia uitgeschoven


Links zie je de LO als alle minifoto's ingeschoven zitten. Rechts zijn ze allemaal zichtbaar. Aan de achterkant heb ik heel kort opgeschreven wat/waar het is. Op het 'wiel' linksonder staan de namen van de diverse plaatsen. Voor mij waren dit een aantal hoogtepunten van onze rondreis door Australië.
Count Up 10 en 11 zijn weer een stuk eenvoudiger geworden. Niet alleen was de interactieve inspiratie een beetje opgedroogd, ik zat ook redelijk in tijdnood. Count Up 11 heb ik zo ongeveer op het nippertje nog weten te maken en plaatsen...

Count Up 10: Kakadu
Count Up 11: Happy songs

Voor beide LO's heb ik opnieuw foto's van Australië gebruikt. Links foto's van onze boottocht bij zonsopgang en rechts zie je een flink aantal vogelsoorten die vooral of alleen maar in Australië voorkomen.
Ik hoop van harte dat we nog verder gaan met deze wedstrijd, want het is een mooie stok achter de deur voor mijn Australië album!

Tot laters,
Monique

3 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik las dat Corina het dit weekend met Michelle ging bespreken, dus misschien kun je binnenkort weer aan de slag met deze challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn echte kunstwerkjes geworden Mo!

  gr. Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje Mo, die had ik nog niet allemaal gezien maar jemig, wat ontzettend origineel allemaal! Geweldig hoor!
  Groetjes, Belinda

  BeantwoordenVerwijderen