zondag 5 februari 2012

Een dagje op stap

We hadden nog een treinbon liggen. Je weet wel, zo'n ding dat je voor weinig geld bij Blokker of Kruidvat aanschaft en waarmee je dan een dag door NL treint op weg naar wat je maar wilt.
EN we hadden nog kaartjes liggen voor een voorstelling in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Dat was gisteren. En die treinkaart was tot en met vandaag geldig. Dan is één en één twee en ga je met de trein van Utrecht naar....Leiden! Dat zat zo:
Edwin had op internet het museum Naturalis ontdekt en dat ligt in Leiden. We hadden dus bedacht dat dat een mooi alternatief was voor het geval ergens lekker een paar uur fietsen niet echt aan de orde was. En dat was het gisteren niet, althans niet in mijn beleving. Maar we zijn ook niet echt in het museum geweest. Het had namelijk vrijdag flink gesneeuwd! En Leiden is een mooie stad, dus we hebben daar heerlijk een paar uur in rondgesjouwd en foto's genomen. Veel foto's, kijk maar hieronder voor een fraaie dwarsdoorsnee:

Leiden in de sneeuw, februari 2012
Op de foto rechtsonder zie je ingepakte bomen. Ik vond het een fraai voorbeeld van het wildbreien dat nu kennelijk zo hip is. We hebben ook een ingepakte brugleuning gezien, maar helaas was het licht toen al te slecht om daar nog een fraaie foto van te kunnen maken. 
Alleen hield mijn camera er na een paar foto's al mee op, de batterijen waren weer eens leeggelopen.....Deze foto's zijn gemaakt door mijn betere helft aka Edwin ;-) En het wordt dus hoog tijd dat ik een nieuwe camera ga aanschaffen!

Maar zoals gezegd wilden we in eerste instantie naar museum Naturalis. Daar zijn we nog een uurtje geweest en dat is echt een heel leuk museum als je in natuur en dergelijke bent geïnteresseerd:

Allerlei soorten vogels...

Daarna hebben we de trein naar Rotterdam gepakt waar Edwin een tafeltje in een restaurant in Delfshaven had gereserveerd. Het was de eerste keer dat we bij Millers zijn gaan eten, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn! Echt een aanrader.

Tenslotte zijn we met de metro afgereisd naar het Nieuwe Luxor theater voor een voorstelling van

André van Duin

Dat was voor ons jeugdsentiment. Alleen konden we merken dat we dit allebei ontgroeid zijn. Het was wel leuk, maar het was voor ons ook erg voorspelbaar. Mocht hij nog een keer een show gaan doen na deze, dan laten we die maar aan ons voorbij gaan ;-)

Alleen die thuisreis na afloop, dat was een ervaring apart! Zo apart, daar maak ik dus een apart blogje voor .....

Tot laters,
Monique


1 opmerking: