maandag 6 februari 2012

Ik heb het opgegeven

Het fietsen. Althans, voor vandaag. Het is namelijk zo dat de gemeente Utrecht nog wel eens steken laat vallen bij de gladheidsbestrijding. Vooral op de fietspaden. En ik heb daardoor in de vorige winter een flinke schuiver gemaakt met als gevolg een gekneusde knie, een openliggende hand en gehavende trots. Dus ik heb het nu op safe gespeeld en de bus gepakt gezien de sneeuwval van afgelopen vrijdag en de voortdurende vorst. Dan kon ik tenminste veilig de fietspaden inspecteren.
En binnen een paar minuten had ik al SPIJT! Want er valt nu prima te fietsen....Kennelijk weet de gemeente nu wat beter waar de hoofdfietspaden zijn. DAAR moet je nl sowieso aan gladheidsbestrijding doen, anders kan je het net zo goed als achteraffietspad betitelen. Dan heb je als fietser tenminste geen verwachtingen die vervolgens niet waargemaakt worden...
Dus morgen ga ik gewoon weer op de fiets, ook al werd er op zo'n temperatuurbuitenmeetgeval al -9 voor vandaag aangegeven. Edwin zoekt vanavond gewoon zijn Russische nepbontmuts op en dan heb ik morgen heerlijk warme oortjes!
Overigens had ik het vandaag in de bus kouder dan vorige week 's ochtends op mijn fietsje....Dat speelt vast ook mee bij mijn besluit om morgen weer te gaan fietsen. Oh, als ik eraan denk zal ik een pre-actiefoto maken van een flink ingepakte Monique ;-)

3 opmerkingen:

 1. Ben heel erg benieuwd naar die ingepakte Monique !!!!
  Kan me voorstellen dat je het met de bus kouder had alleen al tijdens het wachten erop, verkleum je!!

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dapper hoor, dat je morgen weer gaat fietsen. Gelukkig zijn de fietspaden goed schoongemaakt, maar ik vermoed dat het bij jou in de straat geen 'hoofdfietspad' is. Ik zou dus toch maar extra voorzichtig zijn, ingepakt en wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, hier in de straat is het 'blij dat ik glij', in ieder geval voor de fietsers ;-) Maar eenmaal op de Kanaalstraat valt er verder goed te fietsen :-D

   Verwijderen