maandag 11 februari 2013

Weegschalen en zo

Helaas is mijn weegschaal de laatste tijd niet zo vriendelijk voor me. Viel ik vorig jaar nog vrij makkelijk 9 kilo af, inmiddels heb ik er alweer 2 aangegeten en ben ik volgens de Voedingswijzer bijna obees! Probleem is alleen dat ik dat zelf niet vind ;-) En alhoewel ik prima weet wat mijn valkuilen zijn, is het toch knap moeilijk om ze te ontwijken. Ik houd nou eenmaal van lekker eten en drinken en dat gaat niet altijd goed samen met willen afvallen. Tijd dus om een manier te vinden om die knop om te zetten!
En die manier hoop ik nu bij mijn sportschool gevonden te hebben. Ik ga daar gedurende zes maanden een programma doen waarbij kritisch gekeken wordt naar wat je eet en hoe/hoeveel je beweegt. Via dat programma krijg je ook idee├źn aangereikt hoe je vrij simpel kleine veranderingen in je eetpatroon kan doorvoeren zodat een eenmaal bereikt gezond(er) gewicht niet meer ' ineens' de verkeerde kant op gaat.
Met bewegen zit ik nagenoeg goed, nog wat extra cardiofitness erbij en dan is dat opgelost. Nu nog mijn eetpatroon en dan met name de tussendoortjes 's avonds en in het weekend...Ik zei toch al dat ik mijn valkuilen wel ken? ;-)
Oh, en mijn begingewicht? Dat is 78,7 kilo oftewel een BMI van 29.6 bij mijn lengte. Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen!

3 opmerkingen:

  1. Volgens mij een eeuwig durende strijd voor vrouwen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed van je Mo! Ik hoop dat je het allemaal volhoudt en dat de uiteindelijke aanpassing aan je eetgewoonten een eitje voor je zullen zijn.
    En ik ben het met je eens hoor, jij bent geen obees! (tenzij je je natuurlijk in het dagelijks leven vreselijk insnoert om alle vetrollen een beetje bij elkaar te houden :-)))) )

    BeantwoordenVerwijderen