vrijdag 6 september 2013

-14!

Nee, niet de temperatuur ;-) Nog lang niet en ik hoop helemaal niet deze winter.

Nee, ik heb afgelopen woensdag mijn afrondend gesprek van het zes maanden durende afvalprogramma gehad. En ik ben TROTS op mezelf! Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik dat niet gauw zeg van mezelf, maar nu vind ik dat ik dat best mag zeggen van mezelf.

Want waar ik eind februari nog 82,2 kilo woog met de bijbehorende BMI van 29,2 bleef de weegschaal woensdag op maar 68,2 kilo steken, terwijl mijn BMI gezakt is naar 25,7. En dat woog ik een maand geleden ook al. Want toen ben ik even zelf  op de 'gewone' weegschaal gaan staan. Afgelopen woensdag heeft Esmeralda, de coach, me op de supersonische weegschaal gezet, waarmee gelijk vet- en spierpercentage werden gemeten. En ook die cijfers zien er goed uit ;-) Het lijkt erop dat ik de knop omgezet heb en weet hoe ik nu moet eten en sporten om op gewicht te blijven en misschien zelfs nog wel wat af te vallen. (want eigenlijk ben ik nog altijd zo'n 3 tot 4 kilo te zwaar)

Het volgende goede voornemen is gaan hardlopen. Vanaf morgen ga ik een zesweekse clinic volgen bij iRun met het idee dat ik na zes weken in staat ben om 5 km hard te lopen. Ik heb geen idee of het me gaat lukken, of ik het leuk ga vinden, of mijn lichaam het aan kan, maar ik ga het in ieder geval proberen!

Wordt vervolgd!

2 opmerkingen: