vrijdag 14 juni 2013

Veganistisch eten en afvallen

Enige tijd geleden had ik al geschreven dat ik waarschijnlijk melkproducten niet goed verdraag. Inmiddels weet ik dat heel zeker...Afgelopen weekend ben ik met Edwin een aantal dagen weggeweest (dit weekend hierover een logje met VEEEEL foto's)  waarbij we hebben afgesloten met een lekker etentje op zondag. Ondanks dat ik had aangegeven dat ik geen melkproducten mag hebben is het toch een keer misgegaan. De cherrytomaatjes hadden duidelijk wat geraspte kaas gekregen voor ze onder de grill gingen. Nou had ik dat natuurlijk kunnen terugsturen naar de keuken, maar ik vond het een mooie manier om te testen of ik nou echt melkproducten niet verdraag. Ik heb mijn bord dus gewoon lekker leeggegeten. En de volgende dag was het inderdaad bal, ik had weer last van eczeem in mijn gezicht, mijn buik voelde toch niet lekker aan en ik had weer last van hoofdpijn. OK, die boodschap is dus luid en duidelijk, geen melkproducten meer!

Inmiddels ben ik ook veel minder vlees en vis gaan eten. Dat houdt dus in dat ik met name mijn eiwitten op een andere manier moet binnen krijgen, reden om me te gaan oriĆ«nteren op veganistisch eten (zie dit logje voor meer info). Inmiddels heb ik de eerste twee weken van de vier weken erop zitten en het valt me totaal niet tegen. Ik krijg allerlei smakelijke ideeen voor ontbijt, lunch en tussendoortjes dus met lekker eten zit het wel snor! Wat dacht je bv van een 'appeltaart salade' als lunch? Ik heb zitten smullen! En het was zoveel (o.a. drie appels, rozijnen en noten) dat ik het niet eens op kreeg...'s Middags heb ik de rest nog met smaak naar binnen gewerkt.

Morgen ga ik aan de derde week beginnen en dan is de insteek dat ik volledig veganistisch (dus helemaal geen dierlijke producten meer, ook geen eieren of honing!) ga eten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat dat heel beperkt eten was, maar tot nu toe krijg ik een ander beeld door alle recepten die ik krijg. Per dag een nieuw recept met daarbij nog tips, dus op die manier is het voor mij goed te doen.

En ook het afvallen blijft goed gaan, inmiddels blijft de weegschaal steken op 71,5 kg. Sinds het begin ben ik nu dus ruim 14 kilo kwijtgeraakt! Ik sta er zelf van te kijken.....

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk dat je je zo goed voelt! Je zag er ook goed uit maandag. Volgende keer wat meer tijd plannen om bij te kletsen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja gezellig! 'n Keertje wat afspreken, bv als je gewend bent in je nieuwe baan. Roep maar, ik heb het minder druk ;-)

      Verwijderen