woensdag 26 juni 2013

Fit, fitter, fitst!

Ruim 10 weken geleden heb ik bij mijn sportschool een fitheidstest gedaan. Dat is een heel simpel iets, je wordt op een hometrainer geparkeerd en vervolgens moet je trappen totdat je er bij wijze van spreken van af kukelt van de inspanning. Per zoveel minuten wordt het verzet wat je weg moet trappen steeds wat zwaarder en uiteindelijk krijg je de pedalen dus letterlijk niet meer rond. Daarover heb ik in dit berichtje geblogd.

Je krijgt vervolgens een trainingsschema voor tien weken, waarmee je je conditie één stapje hoger kan krijgen als je dat trouw uitvoert. Ik was weliswaar niet heel erg tevreden met fitheidsniveau 5, maar ik wist ook niet goed waar ik de tijd vandaan moest halen om dat schema te volgen. Ik heb dus kortom maar gewoon min of meer mijn vaste schema van drie keer in de week sporten gevolgd. Daarbij ben ik dan wel in de juiste hartslagzone gaan sporten om in ieder geval wel wat resultaat te zien.

Ik zou al blij zijn geweest met handhaving van niveau 5, met heel veel mazzel zou ik misschien zelfs wel niveau 6 halen...Ik viel dus bijna van mijn stoel toen bleek dat ik niveau 7 oftewel het hoogste niveau had gehaald! Ik snap NOG niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, maar leuk is het wel ;-)

En ik was al helemaal happy aan die test begonnen, want je wordt eerst gewogen. Daar hoopte ik een beetje op misschien wel 71 kg oftewel weer zo'n 1,5 kg minder. Nou, dat viel ook al niet tegen, want ik weeg nog maar 69,3 kg!

Ik ben toch benieuwd waar ik uiteindelijk op uit ga komen. Het gaat me in ieder geval een nieuwe garderobe opleveren, want inmiddels wordt alles me te wijd :-D

2 opmerkingen: