vrijdag 6 juli 2012

Count Up 14

Ik loop inmiddels aardig achter met wat ik heb gefreubeld voor de wedstrijd op het forum van Scrapdelight. Ik ben jullie nog de bijdragen van Count up 14 en 15 schuldig, daarna heeft het challenge team er een punt achter gezet. Het lijkt me ook wel erg lastig om steeds maar weer een nieuwe uitdagende opdracht te verzinnen!
Afijn, Count Up 14 dus. Voor deze ronde hadden ze ook weer wat leuks verzonnen...Kijk maar naar het lijstje van eisen:
- 14 foto's (duuuh...)
- Een titel die bestaat uit precies 14 letters (spaties en leestekens zijn geen letters)
- Het thema wat op tenminste 1 foto en in de journaling terug moet komen is 'Vrijheid'.
- Verder gebruik je precies 14 tags op je LO
- Je maakt gebruik van een distress techniek (uitleggen welke bij plaatsen challenge) Inspiratie hiervoor kun je vinden op het blog van Tim Holtz, of zoek op Youtube maar eens op (ranger) distress techniques.

Nou, maak daar maar eens een LO mee! Het heeft dus wel even wat prakkedenken gekost voor ik wat leuks verzonnen had, te meer daar ik ook weer foto's van Australiƫ wilde gebruiken. Maar, uiteindelijk had ik natuurlijk wel wat, kijk maar:
DUIKEN BIJ HET GBR


Als basis heb ik het internationale teken van duikers voor ' OK'  gebruikt: met duim en wijsvinger een rondje vormen. Op dat idee kwam ik toen ik in de gaten kreeg dat de 5 vingers precies 14 kootjes hebben. Nou ja, de duim bestaat natuurlijk ook uit drie kootjes, maar daar heb ik me wat 'scrappersvrijheid'  veroorloofd, want anders kwam ik niet uit ;-) Als je een beetje creatief kijkt, kan je het eerste kootje ook bij de hand rekenen GRIJNS De rest van de eisen zullen jullie wel herkennen zoals 14 foto's en een titel bestaande uit 14 letters.
Wat het thema 'Vrijheid' betreft, al vanaf dat we wisten dat we naar Australiƫ zouden gaan wilden we gaan duiken bij het Great Barrier Reef, dat leek vooral mij het ultieme gevoel van vrijheid. Helaas liep dat wat anders...Ik raakte al in paniek toen ik nog achter de boot hing met maar 10 centimeter water boven mijn hoofd en Edwin was na 10 minuten weer boven, hij was aan het hyperventileren en kreeg dat niet onder controle. Hij is ook de rest van de dag behoorlijk beroerd geweest door het zeewater Wat hij had binnengekregen. Ons gevoel van vrijheid was dus ver te zoeken :-((

Omdat de gebruikte foto's nou niet echt heel erg duidelijk zijn (tja, je moet wat om er 14 op een pagina van 30*30 cm te krijgen), onderstaand twee collages waarin je alle gebruikte foto's kan zien. En voor de nieuwsgierigen onder ons, die enorme vis is een Maori wrasse. Op de eerste collage zie je aan de rechterkant een foto van zowel mij als Edwin samen met de vis:

Diverse foto's van ons en een foto van de boot

Diverse onderwaterfoto'sIn een volgende post meer over Count Up 15 en de uiteindelijke uitslag :-D
O, en wat misschien ook wel leuk is: iedereen zat iedere keer weer in spanning te wachten of ik net op tijd toch weer mijn bijdrage wist te plaatsen. Ik had er nogal een handje van om zo ongeveer vijf minuten voor de deadline mijn foto's te plaatsen ;-))

1 opmerking: