dinsdag 2 oktober 2012

Stoom, stoom en nog meer stoom

Onze eerste echte vakantiedag en dan zet je een wekker....Tja, als je ergens om half negen moet zijn en het ongeveer een uur rijden is en je echt absoluut zeker wil weten dat je op tijd bent, is er niet zo heel veel keus. Dus op zondag liep de wekker om half zeven (!) al af en zaten we keurig om kwart over zeven in de auto, op weg naar St. Pölten. Want dat was het beginstation van de treinrit die we zouden gaan maken.

We waren mooi op tijd en dat was maar goed ook! Want op het bord van de dienstregeling stond alleen een trein om 8.30 aangekondigd, niet die van 8.45 met stoom die op de website van de stichting was aangekondigd. Hm, we zijn toch niet voor niets zo vroeg ons bed uitgekomen...?!? Want de trein die er wel stond had een diesellokomotief en daar zijn we niet voor gekomen! WIJ WILLEN STOOM!
Na wat heen en weer gepraat met de conductrice van de dieseltrein bleek dat er wel degelijk om 8.45 een stoomtrein was, alleen moesten we twee stationnetjes geduld hebben voor de stoomlok. Aangezien ons Oostenrijks Duits (of is het Duits Oostenrijks?) niet zo heel geweldig is, begrepen we de uitleg niet, maar we snapten wel heeeel goed dat er een stoomtrein zou gaan rijden ;-)
En inderdaad, er kwam nog een tweede trein
Het panoramarijtuig
die klokslag 8.45 vertrok, op weg naar de stoomlokomotief. De trein zat dermate vol dat Edwin en ik maar lekker aan een tafeltje in het buffetrijtuig zijn gaan zitten. Zaten we ook nog dicht in de buurt van de koffie, dus wat wil een mens nog meer?
Lekker aan de koffie in het buffetrijtuig
En inderdaad werd een paar stationnetjes verderop de diesellok ingewisseld voor de lok die Edwin in actie wilde zien:
Aankoppelen van de lok

De rit zelf was bijzonder mooi, zo heerlijk rustig door het Oostenrijks berglandschap rijdend en genietend. Wel een aparte gewaarwording dat je eerst alleen maar mist hebt en bij het uitrijden van een bijzonder lange tunnel ineens de zon uitbundig schijnt. Kortom, het was een heerlijke dag, waarbij we ook nog een uurtje lekker in de zon gewandeld hebben, want de stop in Mariazell duurde zo'n drie uur.

Nog wat sfeer(stoom)plaatjes:

Iemand nog wat stoom???

Kiekeboe!

De mH6 in actie

Uitzicht vanuit de trein

Gesnapt!
Ik probeer morgen een logje te plaatsen over 'mijn' uitstapje!

Tot laters,
Monique

2 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige stoomtrein, puur genieten geblazen !!! geniet nog lekker verder van jullie vakantie !!!

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whaaa wat een prachtige trein!!!! Ikke is hier ietsiepietsie jaloers! Heb een zwak voor treinen, en dan zeker het type mooie stoomtrein of boemeltreintje-in-de-bergen!

  Groetjes

  Xandra

  BeantwoordenVerwijderen